Kotimaiset Aurahovi ja MVH-Asunnot yhteistyöhön: Seniorikodit Sastamalaan ja Heinolaan

Aurahovi Senioripalvelut Oy ja MVH-Asunnot Oy toteuttavat seniorikotihankkeet Sastamalan (Vammalan) sekä Heinolan keskustaan. Hankkeissa on kyse välimuotoisen asumisen konseptista, jota paikkakunnasta riippuen kutsutaan tuetuksi asumiseksi tai palveluasumiseksi. Kumpaankin kohteeseen tulee noin 40 esteetöntä ja kohtuuhintaista vuokra-asuntoa kooltaan 30–45 neliötä sekä yhteistiloja mm. ruokailuun ja aktiviteetteihin. MVH-Asunnot omistaa kiinteistöt ja Aurahovi toimii kohteiden päävuokralaisena vastaten asukkaiden tarvitsemista hoito- ja tukipalveluista. Hankkeiden on määrä lähteä rakenteille vuoden 2020 aikana.

Aurahovin toimitusjohtajan Tomas Grönroosin mukaan senioriasumisen hankkeissa on erityisen tärkeää hyvä sijainti muun asutuksen ja palveluiden lomassa, jotta myös ympäristö on aidosti ikäihmistä aktivoiva. Sastamalan seniorikoti toteutetaan keskustan ja Tays Sastamalan läheisyyteen Melartininkadulle ja Heinolan seniorikoti kaupungin keskustaan Rauhankadulle.

Sekä Sastamalassa että Heinolassa ollaan tunnistettu kasvava tarve kevyempiä hoivapalveluja tukeville asumisratkaisuille, jotta tehostetun palveluasumisen käyttöä voidaan hillitä. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on myöntänyt MVH-Asunnoille investointiavustus- ja korkotukilainavarauksen kohteiden toteutusta varten, mikä varmistaa tulevien asukkaiden kohtuuhintaisen vuokratason.

 

Lisätiedot:

AuraHovi Senioripalvelut Oy 
Toimitusjohtaja Tomas Grönroos
040 773 2793
tomas.gronroos(at)aurahovi.fi
http://www.aurahovi.fi

MVH-Asunnot Oy
Toimitusjohtaja Kimmo Vanhala
050 380 4418
kimmo.vanhala(at)mvh.fi
http://www.mvh.fi

Edellinen artikkeli
Aurahovin Huittisten senioritalo valmistuu syyskuussa 2020
Seuraava artikkeli
Työpaikka: Seniorikodin johtaja, Liedon Aurahovi